Говорят участниците в лятната ученическа програма. Запознай се с Мария и Златина.

14.10.2019
Златина Зафирова

Мария и Златина са част от талантливите ученици, които с позитивната си енергия това лято внесоха много усмивки в офиса ни в Бургас. Те преминаха през своето първо професионално приключение, наречено “Лятна ученическа програма на Съдърланд”. През трите месеца в компанията момичетата научиха ценни уроци, развиха немския си и се запознаха със страхотни нови хора. Ето и всичко, което ни споделиха за преживяването си.

Защо реши да участваш в лятната ученическа програма на Съдърланд?

Мария: Тъй като тази година завършвам НЕГ „Гьоте“ реших, че имам нужда от допълнителна подготвка за изпита. Лятната ученическа програма на Съдърланд беше точно това, което търся, защото е иновативна и приятна възможност да практикувам езика си.

Златина: За втора година реших да участвам в лятната ученическа програма на Съдърланд, защото исках да придобия нови умения в сферата на услугите и да подобря знанията си по немски език.

Кое е най-ценото, което научи по време на програмата?

Мария: Най-важният урок, който научих по време на работата ми в компанията, бе именно търпение, толерантност и разбиране. Понякога можеш да дадеш сто процента от себе си при обработката на запитване от клиент и въпреки това да не получиш очакваната оценка или ответна реакция. В такива моменти се учиш как да не се демотивираш от външни влияния.

Златина: Най-ценното нещо, което научих по време на програмата е да работя в екип. Харесва ми това, че винаги имаше към кого да се обърна, ако имам конкретен въпрос или нужда от помощ.

Кое беше най-голямото предизвикателство за теб и успя ли да се справиш с него?

Мария: Предизвикателство беше езиковата бариера, както и културните различия. С времето успях да “счупя стената” между мен и чужденците и да отработя умело комуникацията с клиенти.

Златина: Най-голямото предизвикателство за мен по-време на програмата беше ранното ставане, с което до момента все още се боря. 😊

Как би описал програмата с 3 думи?

Мария: Иновативна, социална, пълна с възможности.

Златина: Полезна, забавна, предизвикателна.

Мария Славова

Защо би препоръчал на своите приятели лятната ученическа програма на Съдърланд?

Мария: Това са 3 продуктивни месеца, в които получаваш не само добро заплащане, обвързано с ценен опит, но и нови запознанства, спомени, забавни случки и чувство за принадлежност.

Компанията е добре известна с тяхната приемственост и социалност. В офиса никога не е скучно и винаги гъмжи от живец, макар понякога да има напрегнати дни. Ако знаех по-рано за програмата, щях да се включвам всяко лято и да работя в Съдърланд вместо да бездействам.

Благодаря ви, че дадохте смисъл на лятната ми ваканция!

Златина: Определено бих препоръчала лятната ученическа програма на своите приятели, защото би била изключително полезна за всеки един целеустремен човек, който има желание да се развива, независимо в каква насока.

Научи повече за възможностите за ранна кариера в Съдърланд тук: https://www.sutherlandglobal.bg/bg/stipendii-sutherland/