Говорят участниците в лятната ученическа програма. Запознай се с Радостина и Теа.

16.09.2019
Теа Стоянова

Радостина и Теа се включиха в преживяването, наречено Лятна ученическа програма на Съдърланд във Варна. Как премина програмата за тях, какво научиха, и кое бе най-голямото предизвикателство, с което се сблъскаха, това са част от въпросите, които им зададохме. Виж какво ни споделиха те.

Защо реши да участваш в лятната ученическа програма на Съдърланд?

Радостина: Защото Съдърланд ми даде възможност само за едно лято да получа точно това, което търся – езиково и кариерно развитие, отлично заплащане, гъвкаво работно време, приятелска среда и екип, съставен от невероятни професионалисти.

Tea: Лятната ученическа програма беше перфектна възможност, както да придобия нови знания и опит, така и да практувам немския си.

Кое е най-ценното, което научи по време на програмата?

Радостина: Научих, че никога не бива да се срамуваш да потърсиш помощ – винаги има кой да ти помогне.

Теа: Научих се да работя с доста голяма база данни и да се фокусирам върху намирането на решения за конкретен проблем.

Радостина Петкова

Кое беше най-голямото предизвикателство за теб и успя ли да се справиш с него?

Радостина: Говоренето по телефона – първоначално се притеснявах доста, но с времето свикнах и смея да твърдя, че разговорите с клиенти са доста приятни.

Теа: Най-голямото предизвикателство за мен беше да преодолея притеснението си от разговори по телефона. Сега дори ми е приятно и ми помага доста в работния процес.

 

Как би описал програмата с 3 думи?

Радостина: Перфектна възможност за лятото.

Теа: Разнообразна, приятна и интересна.

Защо би препоръчал на своите приятели лятната ученическа програма на Съдърланд?

Радостина: Защото Съдърланд съчетава най-важните неща, които един ученик търси – езиково и кариерно развитие, добро заплащане, гъвкаво работно време и приятна среда.

Теа: Програмата е изключително разнообразна и предлага страхотни възможности за работа с амбициозни и готини млади хора. Може да се научи много, а придобитият опит е много полезен за бъдещо развитие във всяка една сфера.

Научи повече за възможностите за ранна кариера в Съдърланд тук: https://www.sutherlandglobal.bg/bg/stipendii-sutherland/