Съдърланд подкрепя младите хора в Бургас

05.06.2019

Развитието и усъвършенстването на знанията и уменията на младите хора в България е сред приоритетите на Съдърланд. Именно поради това се стремим да подкрепяме локални инициативи, фокусирани върху развитието на талантливи младежи. През месец май имахме възможност да бъдем част от три такива събития в град Бургас. Ето как преминаха те.

Sutherland-Igrotlon-Burgas

1. Игротлон 2019

Събитието се проведе на 10 май в гр. Бургас. То събра ученици от първи до четвърти клас в турнир за позабравени детски игри. Отбори от 8 училища се състезаваха в игри на любимите за техните родители, баби и дядовци – куцанка, ластик и народна топка. Целта на събитието бе да събере децата в Бургас и да популяризира стари игри. Съдърланд награди победителите в състезанието.

 

Hackathon-Burgas-Sutherland

2. Пролетен Хакатон 2019

За поредна година Съдърланд стана част от ежегодния пролетен Хакатон в гр. Бургас, като осигури награди за участниците в състезанието. В тридневния хакатона тази година се включиха 67 талантливи младежи, които бяха разделени в 16 отбора, а темата бе “Създаване на приложения и игри за обучение и/или виртуална реалност”.

 

Sutherland-Code-at-Burgas

3. CODE AT Burgas

Третото събитие, което споделяме е ученическото състезание по програмиране CODE AT Burgas. Организирано от Бургаски свободен университет и Община Бургас, то имаше за цел да осигури възможност на участниците в състезателни условия да проверят качеството на подготовката си по информатика и възможностите си да се справят със задачи по програмиране. Съдърланд награди победителите в конкурса с 3 стипендии.