Съдърланд отпразнува успешното завършване на третото издание на техническата академия Tech Step

02.04.2019

TechStep-third-edition

На 29 март завърши успешно третото издание на техническата академия на Съдърланд – Tech Step. Участниците бяха посрещнати от представители на ръководството на компанията и получиха своите сертификати на официална церемония.

Всички участници преминаха през петседмичната цялостна обучителна програма, която включва представяне на основите на Microsoft Windows, Server, Linux, Networking и Switches, Security, Storage, Cloud и Virtualization. Съдърланд продължава да обучава и развива кадри с интерес към техническото инженерство като всички успешно завършили академията се присъединяват към някои от техническите екипи в компанията.

Tech Step cutting the cake„Техническата академия беше едно много добро преживяване за мен. Исках да се развивам в техническа област и Tech Step ми даде точната възможност да направя това, даде ми много поле за развитие. Сега започвам работа в един от техническите IT проекти на Съдърланд и вярвам, че ще продължа да се развивам още повече в тази област. “ – споделя Владимир Бояджиев, един от успешно завършилите участници в академията.

През февруари Съдърланд обяви официалното откриване на Sutherland IT Labs – уникална по рода си лаборатория, базирана в един от офисите на компанията в София. Лабораторията предоставя възможност на служителите на компанията да придобият практически опит с най-новите технологични решения.

Накратко за техническата академия на Съдърланд

Tech Step е петседмична обучителна програма, предоставена безплатно от Съдърланд на хора, които говорят чужди езици и имат интерес да се развиват в областта на  информационните технологии и техническото инженерство. След успешната реализация на завършилите от първото и второто издание на Tech Step през 2018г., Съдърланд продължава да обучава и развива кадри с интерес към сферата. По време на обучението участниците са финансово възнаградени и след успешно положен финален изпит се присъединяват към някой от техническите проекти на компанията.