Първият “Kлъстер информационни и комуникационни технологии“ в гр. Бургас е вече факт!

05.10.2016

Днес, със съдействието на Съдърланд Глобъл Сървисиз, беше учреден първият и единствен „Клъстер по информационни и комуникационни технологии“ в Бургаски регион.

IMG_0690

Дългосрочният проектще цели активното насърчаване, подпомагане и развитие сътрудничеството между всички фирми, учебни заведения и държавни институции в областта на информационните и комуникационни технологии за създаване на благоприятни условия за развитието им, повишаване на тяхната конкурентно способност на национално и международно равнище.

Основните целите на клъстера са фокусирани върху създаването ИТ Бизнес хъб, Развитие на ИТ Аутсорсинга в региона, подобряване на условията за достъп и употреба на информационните и комуникационни технологии, създаване на Единен регистърен център за изграждането на професионална мрежа от работещи IT специалисти и много други.

Съдърланд, като основен участник във IT клъстера, получи поздравления и като компания, която прави добър бизнес, създава добри работни условия и прави дългосрочни инвестиции в Бургас.