Студенти от УНСС бяха наградени със стипендии от Sutherland

06.03.2017

Sutherland Scholarship UNWEТрима студенти от Университета за Национално и Световно Стопанство (УНСС) спечелиха конкурса за есе, иницииран в резултат на партньорските взаимоотношения между УНСС и Sutherland. В конкурса се включиха 80 студенти от университета, които писаха на тема: „Как мога да направя обществото ни по-добро?“ или „Какво е най-голямото ми постижение?“.

Наградите на победителите Христиана Демирева, IV курс, „Международни отношения“, Иво Тодоров, I курс, поднаправление „Икономика, общество и човешки ресурси“, и Николай Иванов, IV курс, „Международни икономически отношения“, бяха връчени от ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и изпълнителния директор на компанията Димитър Гълъбов, възпитаник на УНСС.

„Имаме поле за още по-сериозни изяви като публични лекции и презентации, по-силно присъствие на Sutherland в обучението, защото компанията има какво да покаже на нашите студенти“, каза проф. Статев. Ректорът отбеляза, че стипендиантската програма, за която се бяха договорили двете институции, вече работи и трябва да бъде популяризирана.

Sutherland Scholarship UNWEДимитър Гълъбов благодари на ректора и проф. Димитров за успешното сътрудничеството. „Сложихме основата, но тепърва трябва да градим. Изключително сме впечатлени от гъвкавостта на това партньорство, обсъждането на идеи и добрата реализация“, подчерта директорът. Той коментира и големия студентски интерес към стипендиантската програма на компанията. Очакванията му са да бъдат осъществени още инициативи, каквато е и първата Академия на Sutherland за повишаване нивото на чуждоезикови умения. Тя ще е необходимо допълнение към академичното обучение, посочи Гълъбов.

Източник: UNWE.bg