Младежи от Бургас и региона участваха в академията „Аз съм глобален“

25.10.2016

I am global academyВ аудиторията на Бургаския свободен университет младежи от Бургас и региона участваха с интерес в безплатното обучение „Аз съм глобален“, което се състоя на 22 октомври. Безплатното събитие бе организирано от Национално Сдружение “ Младежки Глас “ и Съдърланд Глобал Сървисиз.

Основна цел на академията „Аз съм глобален“ бе да повиши уменията и знанията на участниците за работа в международна фирма. Също така, да им представи как работят световните пазари и какво търсят работодателите в своя служител. Обучението имаше за цел и да формира основни понятия, компоненти и глобални знания за международния пазар.

„Нарастващата потребност от интернет, добро владеене на езици и от нови технологични продукти са изключително важни фактори при избора на локация за аутсорсинг. Точно тук България се явява като стратегическа и подходяща държава за развитие на този вид бизнес. Днес е лесно да бъдеш онлайн във всяка точка на света. Актуална е работата от вкъщи или така познатата дистанционна работа, която дава една различна перспектива на работния пазар.“, сподели  Александър  Милев, Директор офис Бургас  в  Съдърланд Глобал Сървисиз.

„Автобиографията е лицето на един млад човек. Световният бизнес търси креативно представяне на хората търсещи работа. Работодателите трябва да бъдат впечатлени от автобиографията на кандидата.“, каза Златин Георгиев, Мениджър връзки с университети в Съдърланд Глобал Сървисиз.

„Винаги е добре, когато отново погледнеш към младите хора в пълна зала с активен дух и енергия за развитие. Бъдещето е в тях, бъдещето е в младите хора, благодарим за това, че в цяла България ние с моя екип сме най-мащабната организация, работеща ежедневно за развитието на младежкия потенциал. Продължаваме напред в борбата за прогрес и за едно, сигурно и стабилно бъдеще на страната ни.“, каза Тодор Йосифов,  Национален лидер на Национално Сдружение „Младежки Глас“.

Източник: mg2007.bg