От обява в интернет до едно от най-важните решения в живота ми

22.07.2022

Sonya Subeva Sutherland German Language Academy

По-малко от 3 седмици ни делят от дата 8 август и старта на академията ни по немски език, която ще проведем изцяло онлайн. Ако все още се чудите дали да кандидатствате Соня ще ви даде няколко причини.

  1. Какво привлече интереса ти в Академията?

В периода, в който попаднах на обява в интернет за Академията, правех подбор на езикови центрове с желанието да се запиша на опреснителен курс по немски език. Реших, че ще е чудесна възможност, ако бъда включена, тъй като вероятността за предложение за последваща работа също беше от значение за мен.

  1. Защо реши да кандидатстваш?

От една страна имах желание да повиша познанията си по немски език, който съм изучавала 5 години в Езикова гимназия – Силистра (1996-2001г.). В последните години не ми се е налагало да го използвам нито в лични контакти, нито в работата, а това доведе до забравяне на речников запас, бели петна в граматиката и неувереност в изказа.

От друга страна стоеше интересът генерално да сменя работата, с която се занимавах. В този момент Съдърланд ми изглеждаше като чудесна алтернатива, особено с предложението за Академията по немски език.

  1. Какво очакваше по отношение на учебния процес и оправдани ли бяха очакванията ти?

Очакванията ми бяха за обикновен езиков курс с обичайните уроци, домашни работи, упражнения. Искаше ми се да успея да опресня забравените си познания. Всъщност учебният процес се оказа много интензивен – повече, отколкото очаквах. Пълен обзор на цялата граматика, обогатяване на речниковия запас с думи от сферата на бизнеса, ролеви игри и реални ситуации от работния процес в Съдърланд, срещи с бъдещи колеги, за които немският език е роден език.

Всичко това ми помогна да забравя притеснението и да започна да говоря доста свободно – дори на ниво, което до този момент не бях достигала.

  1. Кое е нещото, което най-много ти хареса в академията?

Може би най-много ме впечатли интеракцията между учител и курсисти. Нямаше я тази дистанцираност, която стои като пропаст в повечето случаи между двете страни. Не усещах смущение как ще изглеждам в очите на останалите участници, защото всички бяхме увлечени в една „игра“. Чувствахме се като един екип – нашата „liebe Gruppe”. Голям принос в тази насока имаше точно нашата учителка –  Анна Коцева. Благодаря ѝ!

  1. Каква беше атмосферата в академията?

Въпреки интензивното усвояване на материал, многобройните домашни работи и седмични изпити, всяка сутрин с удоволствие се включвах в срещите с нетърпение да се срещна с останалите. Дори сега ми липсва това време. Харесваше ми готовността на всеки да помогне на другия.

  1. Как се чувстваш сега като част от екипа на Съдърланд?

Радвам се, че успях да стана част от този чудесен екип. Посрещна ме една приятелска атмосфера. Колегите са винаги насреща и ми помагат да преодолея притеснението от новото приключение, в което се впуснах. Работя с позитивни, интелигентни и мотивирани хора. Това ме зарежда. От тази гледна точка, смятам, че решението да се включа в Академията е едно от важните в моя живот.

  1. Дай три причини, поради които хората трябва да кандидатстват за Академията по немски език.

На първо място това е безплатна инвестиция в едно по-добро Аз. Отделяйки време за своето самоусъвършенстване, човек повишава шансовете си за самореализация. Както всяка прочетена книга, така и всеки усвоен чужд език, отварят мирогледа, разширяват кръгозора и предоставят свобода на избора.

Като втора причина бих посочила гарантираната работна позиция при успешно завършване на Академията. Освен повишаване на нивото на владеене на немски език, което може да се случи във всеки езиков център, но срещу заплащане, тук човек знае какъв ще е резултатът след всички положени усилия. Това дава една вътрешна мотивация и желание да успяваш.

Третата причина лично за мен беше желанието да избягам от еднообразието. Човек е нужно да предизвиква себе си, да мечтае повече, да покорява непознати върхове. Изпитанието на собствените възможности ни тласка към прогрес. Не спирайте да се развивате!

Кандидатствай за академията ни по немски език като ни изпратиш свое CV на имейл адрес careers.bulgaria@sutherlandglobal.com