Съдърланд България дарява компютърна техника на Технически университет – Варна

03.10.2022

Sutherland PC Donation to Technical University VarnaПредставители на Съдърланд България проведоха работна среща с академичното ръководство на Технически университет – Варна на 30.09.2022 г. На срещата беше подписан договор за дарение на значителен брой компютри за модернизиране на учебните лаборатории в университета.

На срещата присъства г-н Димитър Гълъбов, изпълнителният директор на Съдърланд България и неговия екип, които изразиха увереност, че това е началото на дългосрочно партньорство между Технически университет – Варна и дигиталните отдели на Sutherland Global Services в България.

Ректорът на университета, проф. д-р инж. Венцислав Вълчев благодари за дарението и представи новите специалности – киберсигурност и изкуствен интелект и подчерта, че Технически университет – Варна е водещ в страната в обучението и иновативната дейност в областта на компютърните науки. Двете страни обсъдиха възможностите за обучение на студенти от гост-лектори от фирмата, които работят в сферата на индустриалния софтуер, приложни услуги и сигурност.

Дискутирано беше и разработването на съвместни програми за професионална подготовка на кадри, с цел развитие и създаване на високо квалифицирани IT експерти и ангажирането им в различните сектори и нови проекти на компанията. 

Източник: Технически Университет – Варна