Съдърланд ми даде възможност не само да подобря знанията си, но и да работя с езика

10.11.2022

Krasimira Kasabova Sutherland German Language Academy

Броени дни ни делят от старта на Академията ни по немски език. Днес даваме думата на Красимира да сподели своите впечатления от курса и от работата си сега. 

Съдърланд: Какво привлече интереса ти в Академията?

Красимира: Отдавна исках да работя с немски език, но тъй като са минали много години откакто съм го изучавала, го бях забравила. Обявата в Интернет ме грабна с това, че Съдърланд ми даде възможност не само да подобря знанията си, но и да работя с езика.

С: Защо реши да кандидатстваш?

К: Реших да кандидатствам, защото за мен това бяха две възможности едновременнознания и практическа реализация и то във фирма, която се класира сред най-добрите работодатели в България. Лично за мен това беше не само възможност, но и предизвикателство да започна нещо ново и различно от това, с което съм се занимавала досега. Предизвикателство, в което аз се впуснах.

С: Какво очакваше по отношение на учебния процес и оправдани ли бяха очакванията ти?

К: Курсът всъщност далеч надмина очакванията ми. Знаех, че курсът ще е интензивен, но не очаквах, че е възможно да се мине толкова много материал за толкова кратко време. На всеки един участник се обръщаше внимание индивидуално. Също така участвахме в ролеви игри, по време на които ние започнахме по-свободно да говорим. Бяхме мотивирани да забравим за притесненията си, че не говорим правилно. За всичко това благодаря на преподавателката ни Анна Коцева.

С: Кое е нещото, което най-много ти хареса в Академията?

К: На мен най-много ми допадна това, че освен всичко друго имахме и възможност да се запознаем с някои от бъдещите ни колеги и ръководители, да задаваме своите въпроси по отношение на работата, да станем част от екипа на Съдърланд преди действително да сме започнали работа.

С: Каква беше атмосферата в Академията?

К: Атмосферата беше по-скоро приятелска и изпълнена с уважение. Дистанцията между курсисти и преподавател беше скъсена. Въпреки чe докато карах курса ми беше доста натоварено, понеже едновременно с това и работех на пълен работен ден, след като той приключи на мен ми липсваше.

С: Как се чувстваш сега като част от екипа на Съдърланд?

К: За мен е удоволствие да стана част от екипа на Съдърланд. Първите ми добри впечатления, придобити по време на курса, се потвърдиха. Харесва ми откровеността и коректността, които срещнах тук в екипа. Това са неща, на които тук се държи и не са само проформа.

С: Разкажи ни за проекта, в който работиш?

К: Проектът, по който работя е доста динамичен. Всеки ден се сблъсквам с различни ситуации. Няма еднообразие, скука и работата е отговорна.

С: Какъв е екипът ти?

К: Екипът ми се състои от дружелюбни и интересни хора. Благодаря за търпението и на екипа, който е ангажиран с обучението ни по проекта.

С: Дай три причини, поради които хората трябва да кандидатстват за Академията по немски език.

К: На първо място за мен това е инвестиция в знания и умения, възможност за растеж.

На второ място има и реализация, практикуване на наученото. Така знанията придобити по време на курса не остават неизползвани и забравени.

На трето място: няма значение на колко години сте и от колко време не сте използвали езика. Ако не вярвате, че е възможно за толкова кратко време да научите толкова много, просто опитайте!

Кандидатствай за академията ни по немски език тук.