Второ успешно издание на Академията по немски език на Sutherland

15.11.2017

German Academy SutherlandSutherland обяви успешното приключване на поредните три групи от Академията по немски език, провеждана за втори пореден път.

Проектът е насочен към активни и амбициозни хора, които искат да подобрят нивото на владеене на немски език и да започнат работа и кариерино развитие в компанията. Академията е предназначена за кандидати с потенциал, които обаче не са достигнали нужното ниво на владеене на езика и биха искали да надградят тези езикови знания така, че да се почувстват уверени да стартират своята кариера в Sutherland.

Инициативата се провежда за втори път тази година като моделът се надгражда с всяко издание – освен, че се радва на голям интерес, инициативата се провежда този път във всички три локации на Sutherland в България – София, Варна и Бургас. Участниците, които успешно завършат академията получават работа в компанията веднага.

Самите обучения във всички локации бяха водени от висококвалифицирани преподаватели, които освен езика, включиха множество елементи и терминология, свъразни със спецификата на работа.

Избраните участници в програмата започнаха обучение през септември, като продължителността на различните класове варира от четири до осем седмици в различните локации. Успешно завършилите кандидати преминаха финално оценяване на постигнатия резултат и получиха предложение за работа в компанията. В миналото издание успеваемостта на Академията беше над 90%, като всички назначени кандидати споделиха своите положителни оценки за проекта и постигнатото. Това издание на Академията постигна същите забележителни резултати.

German Academy SutherlandНачалото на инициативата бе дадено тази година като част от цялостната годишна програма на Sutherland за корпоративна отговорност. Във фокуса на обучителната програма и това издание беше заложено повишаването на нивото на немския език, както и практическа терминология свързана с работата.

„Хората са сърцето на Академията и именно те са водещ фактор за нейния успех. В обучаващите се групи има съвкупност от широк спектър профили – ученици, студенти, хора с опит или без, работещи и такива, които биха искали да променят сферата, в която работят. Предизвикателствата, които срещаме, правят всяка една следваща Академия все по-добра и по-успешна и истинското удовлетворение идва от обратната връзка от участниците и бизнеса.“ сподели Катерина Куртева, мениджър подбор.

Всички желаещи да се включат в бъдещи издания на Академията могат да подадат своята кандидатура на имейл: mailto:earlycareer@sutherlandglobal.com

Източник: Мениджър.News