За поредна година ученици от Немската гимназия в Бургас получиха стипендии от Sutherland

13.03.2017

Sutherland Scholarship BurgasЧетирима ученици на Немската езикова гимназия в Бургас (ПГПНЕ „Гьоте) спечелиха конкурса за есе, организиран от Sutherland. Конкурсът се провежда за втора поредна година.

Победителите получиха стипендии в размер на 1200 лева и подаръци от Sutherland. Стипендиантската програма привлече много от учениците на гимназията и през тази година. Есето трябваше да впечатли комисия от служители на Sutherland, която да определи най-добрите есета от всяка категория:

В категорията 500 – 700 думи на тема „Какви неща би направил/а, ако парите не съществуваха?“ победители са Дарина Кирова от 9 „Д“ клас, Десислава Джолова от 10 „А“ клас и Теодор Минев от 9 „Б“, който за втори път печели стипендия.

В категорията 600 – 800 думи на тема „Ако можеше да живееш във филм, кой щеше да е той и в чия роля би се превъплътил/a?“ големият победител е Лиляна Котакова от 11 „Е“ клас.

„Бъдете дръзки и уловете възможностите, които ви се предлагат.“, с този призив към учениците се обърна Петя Петрова, координатор от страна на гимназията за Стипендиантската програма.

Александър Милев – директор на бургаският офис на Sutherland, благодари на всички ученици за проявения интерес и участието им в конкурса. След връчването на стипендиите, той разговаря с учениците за възможностите за развитие, които предлага компанията.

Това лято за втора година ще стартира и Лятната ученическа програма на Sutherland. Тя е предназначена за подпомагане и предоставяне на възможност на учениците да работят, практикуват и развиват езиковите си умения в международна компания. Всички ученици подписват трудови договори за програмата и ще получават заплата на месечна база, като могат да избират пълен (7-часов за лица под 18 години) или непълен работен ден, в зависимост от техните предпочитания и възможности.