Участниците ще бъдат във вашия бъдещ екип и няма да се чувствате „сами“ на новото работно място

22.02.2022

Деница Миткова Маринова-Касабова немска академия Съдърланд

Получаваме множество запитвания за академията ни по немски език, затова решихме да отговорим на тях от първо лице с помощта на успешно завършили участници. Вижте какво споделя Деница, която е вече повече от 2 години в компанията, за впечатленията и опита си в академията ни.

Съдърланд: Какво привлече интереса ти в Академията?

Деница: Привлече ме интензивният курс и възможността да си припомня немския език, който бях учила в Езикова гимназия – Ловеч през периода 1994-1998г., но не ми се налагаше да ползвам в ежедневието и работата си дълги години. Исках да опресня знанията си по немски възможно най-бързо, да повиша нивото си, да се чувствам уверена в комуникацията си при последващо интервю. 

С: Защо реши да кандидатстваш?

Д: В тогавашната ми месторабота внезапно беше съкратен един цял отдел без предупреждение. Това ме накара да започна да разглеждам информативно обяви за работа и забелязах, че търсенето на кадри с немски език е голямо. Аз имах основни познания по немски език, както вече споменах, но ми липсваше практика и усещах затруднения в свободното изразяване и общуването на този език.

С: Какво очакваше по отношение на учебния процес и оправдани ли бяха очакванията ти?

Д: Очаквах да преминем през цялата граматика, да се упражняваме да пишем есета като изразяваме свободно гледната си точка, да водим диалози по двойки, както и да научим основна терминология по бизнес немски във връзка с обслужването на клиенти. Радвам се, че този курс успя да оправдае и дори да надмине моите очаквания 🙂.

С: Каква беше атмосферата в академията?

Д: В академията се усещахме като един малък работен екип. Обединяваше ни общата идея да опресним немския език – някои от курсистите се завръщат от чужбина, други като мен бяха учили езика в миналото, без да се налага да го ползват. В диалозите и в почивките се опознахме и изградихме доверие помежду си. 

С: Как се чувстваш сега като част от екипа на Съдърланд?

Д: Чувствам се чудесно. Радвам се, че съм част от екипа на Съдърланд 🙂. Харесва ми, че има ясни правила, ясно разграничаване на позициите, правомощията и длъжностна характеристика. Харесва ми, че има екипен дух и взаимопомощ. Мениджърите се грижат за екипите, приятелски настроени, разбиращи, подкрепящи и мотивиращи са. Колегите са мили и отзивчиви. Графикът е на смени, така че работата е подходяща за студенти и учащи. Възнаграждението е справедливо и има бонусна система, която дава допълнителен стимул. Чувствам се на правилното място с правилните хора за мен – умни, интелигентни, усмихнати и приятелски настроени. Благодарна съм за всичко това, което имам ❤️.

С: Разкажи ни за проекта, в който работиш.

Д: Проектът се състои от няколко отдела на няколко езика. Първо работих в отдела “Обслужване на клиенти”, минах обучение за политиката на компанията и се запознах с правилата за работа с клиенти, научих нова специфична терминология. Работата е динамична и времето минава неусетно. От няколко месеца работя в бек-офис отдела, хоум офис – отново минах обучение и се чувствам полезна с това, което правя. 

С: Как би описалa работата си на някой, който няма представа какво работиш?

Д: Сегашната ми работа е административна и подпомагам онлайн магазин с това да отсявам предоставена информация съгласно правилата на компанията. Ползвам едновременно немски и английски език и с това упражнявам и двата езика едновременно и ежедневно.

С: Какъв е екипът ти?

Д: Задружен, приятелски, отзивчив, чудесен, приятен, взаимодействащ.

С: Дай три причини, поради които хората трябва да кандидатстват за Академията по немски език.

Д: Първата причина е самоусъвършенстване. Бъдете смели и инвестирайте в себе си, за да увеличите собствената си стойност, да бъдете полезни с вашите знания и умения, да допринесете с тях за компанията, в която ще работите или за вашите собствени цели и мечти! “Eine fremde Sprache ist eine Waffe im Kampf des Lebens”, Karl Marx. 

Втората причина е социализация, място за нови запознанства. Ако търсите нова работна среда, запознанства с нови хора с подобни интереси на вашите или ви предстои някаква промяна, но не знаете откъде да започнете, но все пак сте положили основите на немския език, запишете се на интензивен курс! Едно от предимствата е, че част от тези хора ще бъдат във вашия бъдещ екип, вече ще ги познавате от курса и няма да се чувствате “сами” на новото работно място.

Третата причина е предизвикателство. Предизвикайте себе си! Направете нещо, което сте отлагали отдавна! Излезте от зоната си на комфорт, за да можете да я разширите и да очертаете нови граници! Представете си го като маратон, диета или някакво средство за промяна с определена цел и срок! И не се отказвайте! Притежателите на новите знания и умения ще сте единствено вие и никой друг!

Кандидатствай за академията ни по немски език тук.