Sutherland дари пет компютъра за новата зона за отдих на Немската езикова гимназия в Бургас

09.06.2017

Sutherland donates 5 computers to the German language high school in BurgasВсе още в процес на изпълнение, новата зона за отдих в Немската езикова гимназия „Гьоте“ в Бургас се радва на огромен интерес от възпитаниците. Проектът е не само по идея на учениците, но и изяло се ръководи от тях. Sutherland дари пет компютъра, които са планирана част от проекта и ще послужат за водене на презентации, изготвяне и печат на документи, достъп до интернет и други нужди на учениците. Разговаряхме с основните инициатори Мартин и Иван, ученици от гимназията, които се свързаха с нас за този проект и успяхме да получим информация от първа ръка относно тяхната  инициатива:

1. От къде се породи идеята за този проект и какво представлява той?

Идеята бе породена от подобен реализиран проект в друго училище и за това решихме, че и ние можем да направим своя такава и да добавим нещо и от нас, за да стане още по-хубава. Това е първата подобна зона в бургаско училище. На този етап проектът съдържа компютърна зона с мултимедия за презентации и принтер за печат на документи, зона за отдих с барбарони, малки и големи макари, служещи за масички и столчета, хамак, библиотека и зелена зона с растения. Разбира се, имаме и още идеи, които да реализираме за в бъдеще.

2. Как решихте да се свържете със Sutherland?Sutherland donates 5 computers to the German language high school in Burgas

За да реализираме проекта целта ни е да се свързваме с фирми и организации опериращи в различен тип индустрии, да им представим идеята си и по един или друг начин да поискаме тяхното съдействие в зависимост от възможностите им. Като компания, която постоянно прави различни инициативи в гимназията, сме запознати с дейността на Sutherland и знаем, че основната дейност се извършва чрез компютри. Затова решихме да се свържем с вас относно тази част от проекта. Имахме нужда от няколко компютри за компютърната зона и сме благодарни, че откликнахте на нашето искане и ни предоставихте цели пет.

3. Как върви проекта на този етап?

Sutherland donates 5 computers to the German language high school in BurgasПървоначално се свързахме с директор Радева, която бе така любезна да подкрепи идеята и да ни осигури място в сградата на гимназията. В последствие започнахме с изготвянето на проекта, като за това ни помогна архитект, който направи чертежите напълно безплатно. Макарите и плоскостите получихме от фирми занимаващи се с този тип дейност, барбароните бяха ушити и дарени от родител на един от нашите съученици, компютрите вече са тук благодарение на Sutherland, а за останалите неща продължаваме да водим активно комуникация с други фирми и вярваме, че ще успеем да изпълним проекта с огромна подкрепа и много малко финансови средства.

Повече от година гимназията си сътрудничи със Sutherland. Сред общите ни проекти са стипендиантстака програма, провеждана под формата на конкурс за есе на немски език, както и „Един работен ден в офиса“, когато учениците посещават офиса ни и получават практически съвети как да развиват уменията си за работа в екип и да усвоят ключови компетенции, които са приоритет в работата на компанията.