ОТ ПЛАЖА, ПРЕЗ ОФИСА И ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ. ИЛИ ВАКАНЦИЯТА, КАТО ВРЕМЕ ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ

18.09.2017

Sutherland-Burgas-InternshipЗа втора поредна година Sutherland и ПГНПЕ „Гьоте“ осъществиха своята съвместна Лятна ученическа програма. Тя има за цел да даде успешен старт на кариерата на младите бургазлии, които още от ученическата банка да навлязат в корпоративния свят. Модерно образование и практика в реална работна обстановка е успешната формула, която дава силна мотивация за постигане на отличен успех на учениците и амбиция за професионална реализация.

След изключителния успех на програмата през миналото лято тази година кандидатстваха над 200 ученици от Немската гимназия. След няколко кръга на селекция бяха одобрени най-добрите кандидати.

Учениците имаха възможност по време на лятната си ваканция да оползотворят свободното си време, упражнявайки немския си език и подготвяйки се за новите предизвикателства, които ги очакват. Част от тях се готвиха за новата учебна година, други пък се подготвяха за кандидат-студентските си изпити в Германия и България. Но най-важното, което някои от тях споделиха с нас е, че през това лято са успели да намерят един свой нов дом, пълен с приятели.

На 15-ти септември и края на Лятната ученическа програма на Sutherland ще ви срещнем с няколко ученика от Немската гимназия, които ще разкажат малко повече за преживяванията и опита, които са натрупали в компанията.

Мила Канчева е на 17 години. За втора година участва в Лятната ученическа програмата, като дори е получила възможност за целогодишна работа в компанията. В свободното си време се занимава със спорт и бойни изкуства.

Mila-Kancheva-Sutherland-Intern

Пламен Дерменджиев е на 18 години. През идната учебна година ще прекрачи за последен път прага на немската гимназия в Бургас като неин ученик. Най-много обича да чете и да пътува, обича да прекарва време с приятели навън. Пламен също за втори път участва в програмата.

Plamen-Dermendzhiev-Sutherland Intern

Ая Тасева е на 19 г. Тази година е завършила Немската гимназия и сега ще учи медицина в Германия. През 2016 г. отново е била част от екипа на Sutherland, като участник в Лятната ученическа програма. Ая също има афинитет към бойните изкуства – тренира джу-джицу.

Aya-Taseva-Sutherland-Intern

Петър Бинков е на 18 години, обича да пише и да танцува народни танци. Писането на стихотворения му харесва, защото за него е ефективен начин за себеизразяване.

Petar-Binkov-Sutherland-Intern

Виктория Трендафилова, на 18 години, през следващата година ще е абитуриентка. Танците са нейната страст. Благодарение на танците има възможността да среща нови хора от всички краища на света с които създава незабравими моменти и дълги приятелства.

Viktoriya-Trendafilova-Sutherland-Intern

Лиляна Котакова е на 17 години. В свободното си време обича да играе баскетбол и да чете книги.

Lilyana-Kotakova-Sutherland-Intern

Какво в Sutherland те привлече да кандидатстваш за Ученическата лятна програма?

vtВиктория: Аз съм човек, който се стреми към върха. За мен Sutherland беше едно предизвикателство, което успешно преодолях и се гордея с това. Sutherland се превръща от цел, в мой втори дом, където всеки един работен ден минава с усмивка.

pdПламен: Тъй като миналото лято работих за компанията и останах изключително доволен от възможността да се запозная с толкова много нови интелигентни, амбициозни и всеотдайни хора, реших, че и това лято отново искам да се върна там откъдето съм започнал и се чувствам като у дома.

Би ли продължил кариерата си в Sutherland?

atАя: Sutherland предлага отлични възможности за развитие. Работата в екип е още нещо, което би ме убеди да продължа кариерата си тук. Именно екипната работа е от голямо значение в Sutherland и това ме радва много.

pdПламенНа този етап да, защото Sutherland предлага това, което на други места липсва – отлични условия на труд, точност по отношение спазването на договорните  взаимоотношения, респект и внимание към служителя и възможност за кариерно израстване.

Кое е неочакваното нещо, което научи от компанията?

mkМила: Нещо неочаквано, което научих е, че работата в компанията не е просто поредното задължение, а удоволствие. Освен това, откакто работя в Sutherland се научих как да се организирам много по-бързо и това ми помогна изключително много както в училище, така и във всяко едно друго отношение.

pbПетър: Научих се, чее трябва да съм малко по-уверен в моята преценка в различни ситуации.

 

Как би определил стила на работа в Sutherland?

lkЛиляна: Работа в екип. Всеки е готов да помогне на другия.

 

pdПламен: На световно ниво. Всичко е добре систематизирано и компанията работи като една добре смазана машина, точно благодарение на тази организация.

Защо би препоръчал Sutherland на твоите съученици?

mkМилаSutherland е единственото място, където обучението на моите съученици ще бъде приоритет. Компанията никога не би позволила работата да попречи на нашето образование, даже напротив, Sutherland допълнително, по всякъкъв начин, стимулира своите служители да се развиват, чрез различни бонуси. Компанията може да предложи на всеки един ученик, желаещ да вземе участие в ученическата лятна програма, гъвкаво работно време, което ще му позволи да разполагат със собствени финансови средства и в същото време да имат достатъчно свободно време да се насладят на ваканцията си.

pdПламен: Бих препоръчал Sutherland заради контактите, които ще завържат с колегите, заради познанията и компетенциите, с които ще се сдобият. Работната атмосфера и разбирането, което Sutherland предлага спрямо своите служители и специално спрямо учениците като мен са също от особено значение. Все пак няма друг работодател в Бургас, който да изчака края на учебната година и тогава да ти предложи да се присъединиш към екипа.

Кое е нещото, което ще остави траен спомен от работата ти тук?

vtВиктория: Работата в екип. В началото беше трудно, но благодарение на колегите, които никога не отказват помощ и са все така отзивчиви, прогресът е налице.

mkМила: Това, което със сигурност ще остави траен спомен от работата ми тук, са отношенията между колегите и цялостната атмосфера в офиса. Sutherland е едно огромно семейство, в което служителите не са просто колеги – ние сме на първо място приятели.

Би ли описал Sutherland с три думи?

atАяИновация, развитие, общуване

 

 

lkЛиляна: Колегиалност, точност, екипен дух