ОТ ПЛАЖА, ПРЕЗ ОФИСА И ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ. ИЛИ ВАКАНЦИЯТА, КАТО ВРЕМЕ ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ

18.09.2017

Sutherland-Burgas-InternshipЗа втора поредна година Sutherland и ПГНПЕ „Гьоте“ осъществиха своята съвместна Лятна ученическа програма. Тя има за цел да даде успешен старт на кариерата на младите бургазлии, които още от ученическата банка да навлязат в корпоративния свят. Модерно образование и практика в реална работна обстановка е успешната формула, която дава силна мотивация за постигане на отличен успех на учениците и амбиция за професионална реализация.

След изключителния успех на програмата през миналото лято тази година кандидатстваха над 200 ученици от Немската гимназия. След няколко кръга на селекция бяха одобрени най-добрите кандидати.

Учениците имаха възможност по време на лятната си ваканция да оползотворят свободното си време, упражнявайки немския си език и подготвяйки се за новите предизвикателства, които ги очакват. Част от тях се готвиха за новата учебна година, други пък се подготвяха за кандидат-студентските си изпити в Германия и България. Но най-важното, което някои от тях споделиха с нас е, че през това лято са успели да намерят един свой нов дом, пълен с приятели.

На 15-ти септември и края на Лятната ученическа програма на Sutherland ще ви срещнем с няколко ученика от Немската гимназия, които ще разкажат малко повече за преживяванията и опита, които са натрупали в компанията.

Пламен Дерменджиев е на 18 години. През идната учебна година ще прекрачи за последен път прага на немската гимназия в Бургас като неин ученик. Най-много обича да чете и да пътува, обича да прекарва време с приятели навън. Пламен също за втори път участва в програмата.

Plamen-Dermendzhiev-Sutherland Intern

Ая Тасева е на 19 г. Тази година е завършила Немската гимназия и сега ще учи медицина в Германия. През 2016 г. отново е била част от екипа на Sutherland, като участник в Лятната ученическа програма. Ая също има афинитет към бойните изкуства – тренира джу-джицу.

Aya-Taseva-Sutherland-Intern

Петър Бинков е на 18 години, обича да пише и да танцува народни танци. Писането на стихотворения му харесва, защото за него е ефективен начин за себеизразяване.

Petar-Binkov-Sutherland-Intern

Виктория Трендафилова, на 18 години, през следващата година ще е абитуриентка. Танците са нейната страст. Благодарение на танците има възможността да среща нови хора от всички краища на света с които създава незабравими моменти и дълги приятелства.

Viktoriya-Trendafilova-Sutherland-Intern

Лиляна Котакова е на 17 години. В свободното си време обича да играе баскетбол и да чете книги.

Какво в Sutherland те привлече да кандидатстваш за Ученическата лятна програма?

Виктория: Аз съм човек, който се стреми към върха. За мен Sutherland беше едно предизвикателство, което успешно преодолях и се гордея с това. Sutherland се превръща от цел, в мой втори дом, където всеки един работен ден минава с усмивка.

Пламен: Тъй като миналото лято работих за компанията и останах изключително доволен от възможността да се запозная с толкова много нови интелигентни, амбициозни и всеотдайни хора, реших, че и това лято отново искам да се върна там откъдето съм започнал и се чувствам като у дома.

Би ли продължил кариерата си в Sutherland?

Ая: Sutherland предлага отлични възможности за развитие. Работата в екип е още нещо, което би ме убеди да продължа кариерата си тук. Именно екипната работа е от голямо значение в Sutherland и това ме радва много.

ПламенНа този етап да, защото Sutherland предлага това, което на други места липсва – отлични условия на труд, точност по отношение спазването на договорните  взаимоотношения, респект и внимание към служителя и възможност за кариерно израстване.

Кое е неочакваното нещо, което научи от компанията?

Петър: Научих се, че трябва да съм малко по-уверен в моята преценка в различни ситуации.

Как би определил стила на работа в Sutherland?

Лиляна: Работа в екип. Всеки е готов да помогне на другия.

Пламен: На световно ниво. Всичко е добре систематизирано и компанията работи като една добре смазана машина, точно благодарение на тази организация.

Защо би препоръчал Sutherland на твоите съученици?

Пламен: Бих препоръчал Sutherland заради контактите, които ще завържат с колегите, заради познанията и компетенциите, с които ще се сдобият. Работната атмосфера и разбирането, което Sutherland предлага спрямо своите служители и специално спрямо учениците като мен са също от особено значение. Все пак няма друг работодател в Бургас, който да изчака края на учебната година и тогава да ти предложи да се присъединиш към екипа.

Кое е нещото, което ще остави траен спомен от работата ти тук?

Виктория: Работата в екип. В началото беше трудно, но благодарение на колегите, които никога не отказват помощ и са все така отзивчиви, прогресът е налице.

Би ли описал Sutherland с три думи?

АяИновация, развитие, общуване

Лиляна: Колегиалност, точност, екипен дух

Източник: Voxburgas.com